En spark i baken för att kicka mig själv

Jag har redan varit inne på att jag stannade på mitt oinspirerande men trygga, pengagenererande marknadsjobb av diverse skäl (rädsla för räkningar, jantelagen och diverse andra personliga blockeringar), men tanken på att säga upp mig kom ärligt talat flera år innan jag till slut faktiskt gjorde det. Jag antar att tanken på att bara säga upp mig till slut blev så uttjatad i mitt huvud (trots att den var både skrämmande och absurd) att jag till slut vande mig vid den (tröttade ut mitt undermedvetna så pass att den inte var så skrämmande och absurd längre). Men nådastöten var faktiskt min man. Han måste ha (liksom min hjärna) tröttnat på att höra mig tjata om mitt själsutsugande, oinspirerande jobb och drömmen om att få sitta och rita hela dagarna istället, att han en dag proklamerade att jag måste säga upp mig, att det inte skulle vara några problem. Om jag verkligen ville göra det här, så skulle vi klara av det. Utan min man är jag faktiskt inte säker på att jag hade tagit det där viktiga steget.

Att formellt starta mitt företag var visserligen ett viktigt steg, men inte lika viktigt eller stort som att säga upp mig från mitt själsutsugande, oinspirerande jobb. Med tanke på hur länge jag tänkt på det och velat göra det, så borde hjärtat inte dunkat så hårt i bröstet när jag gick för att säga orden till min chef (17 april 2015), men jag var faktiskt jättenervös. Efteråt kände jag en så stor lättnad att det knappt går att beskriva. Det var den klassiska stenen som föll från mina axlar. Efter att jag gjort detta kändes det som att allting var möjligt, att jag kunde göra vad jag än ville ta mig för. Den där rädslan för vad som skulle kunna hända var plötsligt som bortblåst. Framför mig låg bara möjligheterna. Möjligheterna att skapa vad jag än ville. Gränserna kunde jag bara själv sätta.

Om du liksom jag går och funderar på att göra något liknande, så är mitt råd att bara göra det. Bara den där känslan av frihet och din egen handlingskraftighet är värt det, även om inget går som du tänkt dig sedan. Vet du, just den där känslan av handlingskraftighet, att det ligger i mina händer vad jag ska göra av mitt liv, den är en enorm kick, och en väldigt bra lärdom att skaffa sig.