Ett litet fotavtryck i världen, men ett stort steg för Bear Bell

Heartsandcloves-solepattern-closeup_BBPse.jpg

Mitt första uppdrag kom faktiskt innan jag ens startat igång från Dojjans Shoebusiness, en kompis som tillverkar och säljer tofflor och sandaler. Han hade sett ett par av mina mönster som jag lagt upp på Facebook och undrade om jag kunde göra ett nytt mönster till undersidan av en av hans toffelmodeller. Bajsar björnarna i skogen, tänkte jag och satte igång. Resultatet av detta - mitt allra första uppdrag - blev ett mönster som bestod av hjärtan och cirklar, som tillsammans skapar olika motiv - fyrklöver eller blommor. Mönstret fungerade fint och toffelbottnarna som gjuts i plast började produceras och säljas. Mitt första fotavtryck i designvärlden var ett faktum. Men jag hade ännu inte förstått att jag kunde göra något riktigt av det här. 

Det här skulle jag kunna göra varje dag om jag fick bestämma, minns jag att jag tänkte då. Men det kändes inte som om det var jag som bestämde. Hur skulle jag kunna sadla om och bli designer bara sådär? Vem var jag att tro att jag hade något att komma med. Ingen utbildning, ingen tidigare yrkesbakgrund inom branschen. Börja utbilda mig igen, ta nya studielån? Nej tack. Det fanns familj, hus, bilar, lån, försäkringar och allt annat som behövde finansieras. Jag var en hamster i ekorrhjulet som inte kunde se något sätt att hoppa av. Drömmen kändes för stor, för omöjligt och oöverskådlig för att kunna nås. Jag var för gammal, det var för sent…