Schakt och chark

Bengans plåt och frisör, Antikt och Flyttstädning eller Brandtätning/Symaskiner. Att vara en mångsysslare är ju positivt och man måste självklart göra det som krävs för att skaffa hem baconet, men risken är att det blir för splittrat. Först och främst mot din målgrupp, dina potentiella kunder. - Vad är det jag kan köpa här egentligen, en rakpermanent eller nytt plåttak? Det blir också svårare att fokusera din marknadsföring och förmedla ett tydligt budskap i kommunikationen.

När jag hade sagt upp mig behövde jag antagligen någon slags snuttefilt, en trygghet att hålla mig fast i för att inte skrämmas för mycket av tanken på att jag antagligen inte skulle tjäna några pengar på ett bra tag på min designverksamhet (jag var djärv, men inte naiv), så jag tänkte att jag ju kunde fortsätta med det jag hade bevis för att jag kunde - projekt- och produktionsledare inom marknadsföring. Så min plan var att jag dessutom kunde försöka få konsultuppdrag som projektledare, koordinator, produktionsledare, skriva copy till broschyrer, webbsidor och annat, samtidigt som jag designade mönster och gjorde illustrationer.

Ett problem som blev tydligt ganska snabbt var att det blev väldigt trångt på visitkortet. Jag löste det med att göra två olika - Ett för marknadskonsulten och copywritern - ett för Mönsterdesign och Illustrationer (naiv och schizofren...). Tja, det var i varje fall ett steg på vägen. Och en lärdom. En annan är att som startup måste man testa sig fram en del...

Inte så svårt att se var min verkliga passion ligger redan på visitkortens olika baksidor:

Inte så svårt att se var min verkliga passion ligger redan på visitkortens olika baksidor:

Men saker och ting blev ganska snart tydligare, för det tog inte lång tid att skulle inse vad jag verkligen ville. Jag var på en intervju för ett marknadsuppdrag, där jag skulle jobba tre dagar i veckan hos ett företag och hjälpa dem med diverse marknadsaktiviteter. Efter intervjun kändes det märkligt. Bara tanken på att börja göra allt det där igen gav mig ångest. Så jag tackade nej, och kände mig enormt tacksam över att äntligen veta vem jag var och vad jag ville. Jag är Bärbel, designer och det jag vill göra är att sitta hemma och rita :-)

Bärbel DresslerComment