Idag börjar Formex, försöker att lugna förväntningarna

Klockan är halv 6. Hade kunnat sova en timme till, men jag stiger upp och skriver det här. Det går inte att förneka att tankarna snurrar kring Formex, och när jag tänker efter har nog drömmarna i natt också gjort det. Har skrivit ut fem posters och ramat in som ska med till mässan, som ska visa upp några av mina mönster, men tycker att de blev för gröna i tonen. Jag har sparat ner filerna på ett USB och hoppas att mäss-servisen kan hjälpa mig att skriva ut nya och håller tummarna att deras skrivare är bättre kalibrerad än den kopieservice jag anlitade igår... Perfektion i minsta detalj - är min följeslagare, men försöker minnas att 20/80 regeln är bra. 20% insats till 80% resultat.

Nåja, jag kan ta en lugn morgon, dricka kaffe och byta outfit några gånger utan att stressa. Jag är ju numera faktiskt ovan vid det här med stress. Mina dagar som startup har varit så sköna, med hela dagar för mig själv att bara göra exakt det jag själv vill, bestämmer och har lust med (vilket är att designa mönster efter mönster efter mönster). Nu ska jag ut, har en tid att passa och förhoppningsvis nya chefer att förhålla mig till (potentiella kunder till mina mönster). 

Nu är det upp till bevis. Jag kan inte sticka under stol med att jag har vissa förväntningar, men försöker intala mig själv att bara jag får tillfälle att visa upp mönstren och få lite respons, och kanske i alla fall knyta någon kontakt så ska jag vara nöjd med mässan. Så mitt mål med mässan är alltså: att knyta minst en ny kontakt - med någon som är intresserad av mina mönster. Självklart är förväntningarna högre än så, men det försöker jag att hålla tillbaka.

Egentligen skulle vi (jag och Marcus från Dojjans Shoebusiness i vars monter jag kommer befinna mig) ha visat upp färdiga tofflor med ett av mina mönster (det rosa zick-zack-mönstret som heter Zack), men fabriken som gör skinnet hade något strul med en maskin, så att det inte gick att göra i tid. En lärdom till senare events. Vi hoppas däremot att tavlorna kommer ta för sig och kunna skapa nyfikenhet och något att snacka om. Här kan du se fler tofflor med mina mönster >>

Toffla (med mitt sul-mönster) och träsko med mönstret Zack. Skulle varit med irl på Formex, men får nu visas upp med posters tillsammans med en rad andra.

Jag kommer att blogga om mässan löpande här under dagarna som kommer. Håll tummarna!