Summering av Formex

Formex var en väldigt bra upplevelse den här gången. Jag lärde mig en hel del, knöt flera intressanta kontakter och pratade med många trevliga designers och utställare. Däremot gav inte min lilla del av montern något. Jo, de utgjorde en fin dekoration, utan dem skulle väggarna känts lite tomma, men de genererade inga mönster-leads för min del. Nej, det som gav mest var att gå runt under dessa fyra dagar och besöka andra montrar. Till exempel, att det inte är någon idé att ställa ut som "designer" där. Eller göra brickor och kuddar som alla andra. Besökarna på Formex vill se konkreta, unika produkter som sticker ut. Som de kan beställa till sin egen butik. Att hänga upp en print, en tapet, eller ställa fram en bricka eller kudde för att visa upp exempel på sin design verkar vara lika effektivt som att sälja in storyn för ett filmmanus till ett filmbolag genom att säga: "Det är en romantisk komedi, där de får varandra i slutet".

Summeringen av mässan för min del blir alltså att ställa frågan: - Vill jag börja producera egna produkter med mina mönster eller ej? Hm... Och svaret? Tja, fortsättning följer ;-)

Skörden.

Skörden.